Tanügy
Informácia o tom, že dňa 30.10.1902 bol slávnostný zápis v remeselnej učňovskej škole v Humennom. Zo 63 prihlásených sa zatiaľ zapísalo 36. Riaditeľa Jozefa (József) Kovácsa požiadal hl.slúžny Humenného Mikuláš (Miklós) Haraszthy, aby tých učňov, čo sa nedostavili, vyzval písomne. Podrobný harmonogram vyučovania podľa jednotlivých ročníkov (prípravka, 1-3 roč.). Zvlášť rozpis hodín kreslenia. [Pravdepodobne išlo o večernú remeselnú učňovskú školu, ktorá pôsobila pri Humenskej štátnej meštianskej a vyššej obchodnej škole (Homonnai állami polgári és felsőkereskedelmi iskola), keďže sa spomína ako riaditeľ Jozef (József) Kovács a profesori tejto školy.]