A kazsui ev. ref. egyház templomszentelési ünnepélye - Sütő, Koloman
Referát z vysviacky kostola evanjelickej reformovanej cirkvi v Kožuchove. Kostol v roku 1899 vyhorel a na jeho miesto bol postavený v priebehu 3 rokov nový. Zo zvona, ktorý požiarom bol zničený, boli odliate 2 nové zvony. Zaujímavosťou je, že v tomto čase má Kožuchov len 45 členov ev.ref.viery. Na slávnosti sa zúčastnil aj rodák obce Kožuchov duchovný Juraj (György) Ducs z obce Beszterec zo župy Szabolcs. O spoločenské posedenie (materiálnu časť) sa zaslúžili Viliam (Vilmos) Izsépy, hlavný kurátor a statkár z Kožuchova Ladislav (László) Pilissy. Celé posedenie organizoval učiteľ so svojou rodinou napriek tomu, že boli iného vierovyznania