Mükedvelő előadás Varannón - rl.
Kritika ochotníckeho vystúpenia spoločnosti ochotníkov Vranova dňa 22.10.1902. Predviedli Gézu Gádonyiho dielo " A bor [Víno)]". V článku je vyslovené poľutovanie nad tým, že hra po predvedení vo Vranove zapadne do zabudnutia. Navrh, ktorý ponúka dohodu medzi Humenným, Michalovcami, Vranovom i Sečovcami tak, aby si ochotnícke vystúpenmia navzájom vymieňali.