Sarlach járvany
Správa o výskyte epidémie šarlachu v obci Kamienka v novembri 1902. Okresný lekár I.Grünwald bol na mieste výskytu, kde konštatoval jeden smrteľný prípad a 6 nových ochorení. V Humennom sa vyskytli 2 príprady ochorenia.