A Zemplén Vármegyei általanos tanitó egyesület közgyülése - Sz.-
Referát o valnom zhromaždení Spolku obecných učiteľov Zemplínskej župy (Zemplénvármegye általános tanitó egyesület), ktoré bolo 20.11.1902 v Sátoraljaujhely.Do predstavenstva spolku zo severnej časti Zemplína boli menovaní: Samuel (Samu) Lengyel z Humenného a učiteľka Fillingerné z Michaloviec. Ako zástupca do celonárodnej komisie školstva z Michaloviec Jozef (József) Mathias. Spravodajcom spolkovej činnosti sa stáva Zempléni Hirlap.