Ismét a régi nóta - Petrásovszky, Leo
Polemika gréckokatolíckeho dekana Humenného na článok, ktorý napáda gréckokatolícku cirkev a jej biskupa Jána (Jánosa) Vályi z panslavizmu aj preto, že bohoslužby sú vedené v staroslovienskom jazyku. Na obranu biskupa inteligencia mesta Prešov a veriaci usporiadali fakľový sprievod. Pod správu prešovského biskupa patria župy Šarišská, Spišská, Borsódska, Abovská a Gemerská.