Dicséretes mozgalom Sztropkón
Rozšírená správa o tom, že v Stropkove riaditeľ školy Štefan (István) Sváby pripravuje 23.11.1902 založenie Stropkovského mládežnického kruhu, ktorý bude mať za cieľ sústreďovať a vzdelávať mládež tak, aby táto sem dochádzala až do 21. roku života. Je značný záujem zo strany inteligencia Stropkova.