Kegyelet és jótékonyság
Ošatenie chudobných detí - dobročinná akcia v Humenskej židovskej ľudovej škole, ktorú každoročne pripravuje a organizuje Humenský dobročinný židovský ženský spolok (Homonnai izr. jótékony nőegylet). Menoslov agilných členiek. Každoročne na túto akciu prispejú aj nečlenovia spolku a to Dr. Ármin Kelemen a Ervin Moskovics.