Az aggteleki jubileum
Podpredseda Karpatského turistického spolku Karol (Károly) Siegmeth získal podporu hlavného župana a podžupana pri organizovní jubilejného zhromaždenia pri príležitosti 15-ročného výročia vybudovania nového východu z Domickej jaskyne. Bude sa konať 10.07.1905 v Jósvafő (MR). V Zjednotenom protestantskom gymnáziu v Rimavskej Sobote prednesie prednášku Jaskyňa v Aggteleku, Silická a Turnianska planina". Spolok snaží o vybudovanie cesty pre automobilovú dopravu z Rožňavy do Dobšinej a Domice. [V roku 1890 za finančnej podpory grófa Emanuela (Manó) Andrássyho a Alberta Schlossera a odbornej spolupráce banského inžiniera Auréla Münnicha bol vybudovaný nový východ z jaskyne].