Alpesi dalok - Vértesy, Július
Autor pochádza z Balassagyarmat v MR. Študoval v Banskej Bystrici a v Lučenci. Jeho pôsobenie ako doktora práv je spojené s územím Maďarska, školský inšpektor v Rumunsku, novinár v Budapešti a Debrecíne. [Pozri: MÉL 2, s. 993, Szinnyei, J. s. 1159-1160].