A kassai püspök bérmautja - W.-
Referát o birmovnej ceste v Zemplínskej župe 31.08.-4.09.1907, ktorú previedol košický rímskokatolícky biskup Augustín (Ágost) Fischer-Colbrie. Príchod do Humenného 31.08.1907. Privítal ho kanonik (Endre) Lehoczky. V Kamenici nad Cirochou ho prijal farár Viktor Székey a hlavný slúžny Sniny Ľudovít (Lajos) Fische, barón Káden a gróf Lippe ho hostil v svojom kaštieli v Snine. V kostole v Snine vlasteneckým príhovorom ho vítal gréckokatolícky kanonik Emil Bihary. Birmovaných bolo 1.09.1907 500 detí. V Humennom 3.09.1907 birmoval 400 detí. Prítomní boli opát, dekan-farár Koloman (Kálman) Hiszem z Trebišova, Štefan (István) Kutka gréckokatolícky dekan, Karol (Károly) Janka v zastúpení fevanjelickej reformovanej cirkvi, zástupca židovskej náboženskej obce, Alex (Elek) Toronszky opát-farár, predseda Katolíckeho kruhu v Humennom. Slávnostný obed bol u grófa Andrássyho.