Látogatás a Szent Ferencrendieknél
Dvaja mnísi-františkáni: vizitátor Oto (Ottó) Kóry a predstavený rehole Ján (János) Ambró, ktorí pôsobia v Szécsény v dŕžave františkánov pomenovanej po sv. Jánovi Kapistranskom - navštívili 6.07.1912 Rád františkánov v Rožňave. Navštívili aj rožňavského biskupa Ľudovíta (Lajos) Balása sipekiho.