A hétről
Zamyslenie pri príležiosti končiaceho sa školského roka 1911/12 nad významom vzdelávania sa pre mladého človeka, o potrebe vlasteneckej výchovy. [Úvodník bude pravdepodobne autorstvom Mikuláša (Miklós) Komoróczyho, zodpovedného redaktora Sajó-Vidék a zároveň profesora na Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave].