Uj állami iskola a homonnai kerütben - M-y
Informácia o stave ľudového školstva v obci Ulič. Obyvatelia obce sú výlučne gréckokatolíckeho Rusíni. Je tu 170 školopovinných detí. Existuje tu konfesijná jednotriedka. Obec nemá peniaze na rozšírenie školy. Štát podporí túto obec a bude rešpektovať aj požiadavku obce, aby inšpektorom zostal gréckokatolícky farár a kurátor.