Járásbiróságunk uj épülete
Štefan Záborszký, ministerský radca a František Jablonszky, architekt - vyslanci ministerstva - v Rožňave vybrali na výstavbu Okresného kráľovského súdu v Rožňave pozemok č. 113 na ulici Dionýza Andrássyho, ktorý bol majetkom Michala Pásztora, profesora Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave.