Mátyás király szobra Sajógömörön
Známy maďarský sochár Barnabáš Holló prisľúbil organizačnému výboru v obci Gemer - zhotovenie sochy kráľa Mateja, ktorá má byť ozdobou verejného priestransta v obci a inštalovaná má byť na jeseň 1912 počas oberačkových slávností.