A barkai uradalom sorsa
Budapeštianska Banka, účastinná spoločnosť sa stala novým majiteľom hospodárstva v Bôrke na základe odkúpenia v dražbe, konanej dňa 17.07.1912 v Rožňave. Majetok odkúpila za 500 000 korún. O jeho osude nie je ešte rozhonuté.