Önálló iparosok csoportja
Novovzniknutá Skupina samostatne hospodáriacich remeselníkov v Rožňave vznikla 14.07.1912 a jej snahou je materiálna a norálna podpora remeselníckych majstrov. Jej vznik zaregistrovala aj Obchodná a priemyselná komora v Miskolci. Niektorí členovia Spolku čižmárov (Czizmadia Társulat) vyjadrili záujem vstúpiť do Skupiny. Prihlásiť sa môžu u Jozefa Puskása - pokladníka.