Katonaság átvonulás
Správa o prechode časti armádneho zboru (delostrelci, husári) z Košíc dňa 1.08.1912 cez mesto Rožňava. Zúčastnia sa cvičenia v streľbe v údolí rieky Rimava. Prenocovali v Rožňave a v okolitých obciach.