A feketehegyi Tompa ünnepséget
Po tom, čo odhalili pamätník básnikovi Michalovi (Mihály) Tompovi v Nálepkove, každoročne si úctia obyvatelia jeho pamiatku. Tento rok 27.07.1912 mal spomienkovú prednášku Gejza (Géza) Lencz, profesor teológie z Debrecénu (MR).