A polgármester hirdetése - Halgas, [Koloman]
V Rožňave prebehne úradné ciachovanie verejne používaných váh v dňoch 8.-14.08.1912. Neuposlúchnutie tohto nariadenia zástupcu mešťanostu [Kolomana] Halgasa je trestné, a podľa § 32 V. článku zákona z roku 1907 je možné potrestať previnilca 200 korunovou pokutou a pri opakovaní 8 dňami väzenia a 400 korunovou pokutou.