A rozsnyóbányai olvasokör
Členovia Čítacieho kruhu v Rožňavskej Bani (dnes súčasť Rožňavy) si spoločne pripomenú narodeniny uhorského kráľa Františka Jozefa Karola I. spoločnou návštevou bohoslužieb dňa 20.08.1912. Na cestu im bude vyhrávať vlastný orchester. Poobede sa bude súťažiť v kolkoch.