Tanitónő választás
Správa o zvolení diplomovanej učiteľky Gizely (Gizella) Maszny, ktorá dva roky pôsobila na Evanjelickej a.v. meštianskej dievčenskej škole v Spišskej Novej Vsi - na Evanjelickú a.v. meštiansku dievčenskú školu do Košíc 11.08.1912. Jej pedagogické pôsobenie v Spišskej Novej Vsi bolo vysoko hodnotené.