Ipari tanfolyamok
Obchodná a priemyselná komora v Miskolci (MR) usporiada v zime 1912 dva kurzy: jeden určený pre remeselníckych majstrov a druhý pre tovarišov. Z obsahovej náplne prvého: účtovníctvo, administratíva obchodná, obchodné rokovania. Druhý je určený pre krajčírskych majstrov.