Halálozás
Po dlhej chorobe zomrel 20.08.1912 v Licinciach statkár Ladislav (László) Czékus vo veku 58 rokov. Pochádzal zo starej šlachtickej rodiny. Bol aktívny v spoločenskom a politickom živote župy Gemersko-malohontskej. Pochovaný bol v Rožňave podľa evanjelického a.v. máboženského obradu.