Beiratás az iparos inasiskolába - Az igazgatóság
Riaditeľstvo Učňovskej školy v Rožňave informuje o možnostiach zápisu na šk. rok 1912/13. Prebehne 1.09.1912 (nedeľa) od 8,00 hod don 11, 00 hod. Riaditeľstvo upozorňuje majstrov - remeselníkov, že na základe XVII. článku zákona z roku 1884 sú povinní prihlásiť svojich učňov do školy. Ináč ich čaká pokuta vo výške 40 - 200 korún.