Kitüntetett főiskolai hallgató
Správa o úspešných rigoróznych skúškach Jozefa (József) Rubera na Národohospodárskej univerzite v Budapesti (MR) v šk. roku 1911/12. [Študoval na Katolíckom hlavnom gymnáziu v Rožňave (Rožňavské noviny/Rozsnyói Ujság 1996), ale niektoré zdroje tvrdia, že Evanjelickom a.v. gymnáziu (Rozsnyói Hiradó), bol doktorom práv].