A dobsinai lelkészválasztás
Evanjelický a.v. duchovný Gustáv (Gusztáv) Pósch z obce Tópart (MR) ? bol zvolený 15.09.1912 za kňaza v Dobšinej (RV). Získal 270 hlasov, zatiaľ čo Viliam Klopár 237. Na schôdzi sa zúčastnil Gejza (Géza) Kubinyi parlamentný poslanec a gemerský senior Július (Gyula) Terray.