Túl a tengeren
Riaditeľ Slanskej banky v Rožňave Jozef (József) Szita nastupuje 22.09.1912 cestu do New Yorku (USA) za svojou nevestou. Sobáš sa uskutoční 1.10.1912. Koncom októbra sa mladomanželia vrátia do Rožňavy.