Az állam segélyekröl - Dudás, Július, 1861-1911
Text obežníka Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu (Homonnai tanfelügyelőu kirendeltség), ktorý okrem iného uvádza aj to, že konfesijná ľudová škola, ktorá nezabezpečí 6 tried dochádzky nemá nárok ani požiadať o podporu zo strany štátu. Učitelia musia predkladať všetky osvedčenia aj o predchádzajúcich zamestnaniach.