Kell e Homonnán állami elemi népiskola ? - (U.S.)
Úvodník venovaný školstvu Humenného v r.1907. Ako stredisko stredných škôl, odborného školstva ho navštevujú študenti z celého Uhorska. Stredné školy boli podporované obcou, neskôr pribudla štátna podpora. Ľudové školstvo je však veľmi zanedbané, školy nepokrývajú požadované školské miesta pre školou povinné deti. Školstvo konfesijné tiež nemá dostatok peňazí na prevádzkovanie vlastných škôl.