A főispán Rozsnyón
Štyri dni zotrval na návšteve Rožňavy hlavný župan Ladislav (László) Bornemisza v októbri 1912. Skontroloval prácu Okresného slúžnovského úradu v meste. Konštatoval spokojnosť so zisteným stavom. Jeho hostiteľom bol diecézny biskup Ľudovít (Lajos) Balás sipeki.