Az aradi vértanuk emlékeztét
Výročie aradských mučeníkov si pripomenuli na dvoch miestnych gymnáziách, kde samovzdelávacie kruhy pripravili spomienkové stretnutia. 6.10.1912 mal slávnostný príhovor riaditeľ Eugen Kološ Kiss na Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave.