A premontreiek vendégei
Správa o návšteve v rožňavskom ráde premonštrátov. Profesori košického premonštrátskeho Katolíckeho vyššieho gymnázia Matúš (Mátyás) Kardos, Ľudovít (Lajos) Martoncsik a Patrik Stuhlmann naštívili Rožňavu. V Košiciach sa pre rozšírenie šarlachu v školách nevyučuje.