Uj magyar honpolgárnő
Do rúk Júliusa (Gyula) Forneta, hlavného župného notára v Rimavskej Sobote - zložila vlastenecký sľub učiteľka Mária Amália Fleckstein z Rožňavy. Pôsobila na Evanjelickej a.v. meštianskej dievčenskej škole Potisského dištriktu v Rožňave.