Skarlát járvány
V okolí obcí Plešivec, Gemerská Hôrka a Dobšiná sa rozšírila epidémia šarlachu v októbri 1912. Úradný lekár Hugo (Hugó) Heincz vydal zákaz pobytu ľudí z postihnutých oblastí v Rožňave. Týka sa to aj študentov.