A homonnai kaszinó egyesület-
Referát z výročnej schôdze humenského kasína v Humennom dňa 19.01.1904, kde slávnostný príhovor predniesol Mikuláš (Miklós) Haraszthy, hlavný slúžny. Z výročnej správy vyplynulo, že kasíno má 76 riadnych členov a 4 mimoriadnych. Finančný príjem za rok 1903 bol 1997 korún a 40 halierov. Výdavky činili 1690,23. Knižnica kasína ma 1547 knižných jednotiek. Prebehli aj voľby predstavensta kasína