Cellulose gyár Homonnán
Správa o tom, že v Humennom by mala vzniknúť továreň na výrobu a spracovanie celulózy. Mala by ju prevádzkovať francúzska firma, ktorá by tu otvorila svoju pobočku. [Nie je uvedené o akú firmu ide.] Autorom myšlienky je Ondrej (Andor) Harmatta, správca Andrášiovských majetkov, ktorý už viackrát preukázal schopnosti na pozdvihnutie regiónu. [Ondrej Harmatta vykonáva o.i. aj funkciu pokladníka pri Humenskej misii ev. ref. cirkvi. Viď. Homonna és Vidéke rok 1902, č. 1]