Vármegyei közgyűlés
Na valnom zasadnutí župného zastupiteľstva v Rimavskej Sobote (SS) 14.15.11.1912 podal hodnotiacu správu hlavný župan Ladislav (László) Bornemisza. Bolo dohodnuté, že bulharskému kráľovi Ferdinandovi zašlú blahoželanie k 25. výročiu vlády. Rozhodlo sa o vypracovaní nového okresného rozdelenia v župe.