Multak emléke : Adatok az utolsó tatárjáras történetéhez - [Doby, Anton, feöldy]
Historický článok [humenského historika Antona (Antal) Doby feöldy], ktorý v svojom článku oboznamuje z obdobím tatarských nájazdov v 18.storočí. Ich vplyv na jednotlivé rody. Armálesy schované pre Tatármi sa dostali často do nepovolaných rúk a tak archívne dokumenty hovoria o ich vyhľadávaní a žiadostiach majiteľov o ich prinavrátenie. Napr. rod Szirmay (satmárska a ugocsská vetva) uložila svoje rodové dokumenty v kostole Szirma. Odtiaľ boli podľa nich odcudzené Ferenczom Pápay. Zverejnená archívna listina, kde menovaný odmieta toto tvrdenie.