Tespedés - Sylvestris, U.
Úvodník venovaný úvahe nad neuspokojivým stavom verejného poriadku a rozvoja, resp. stagnácii v Humennom. Budovy sú staré zväčša z 18.-19.storočia v nevyhovujúcom stave, ulice plné blata, alebo prachu.