Multak emléke : Március idusán - Doby, Anton, 1826-1908, Feöldy
Spomienky historika Antona (Antal) Doby, žijúceho v Humennom na obdobie rokov 1848/1849. Osobnosť hlavného župana Bereg župy Tamása Eötvös vásáros-námenyi, ktorý pôsobil aj ako politik, neskôr väznený a nakoniec bol poslancom parlamentným. Autor článku zverejňuje aj uhorský tajný dokument národnej vlády (Nemzeti kormány titkos kiadványai), kde je menoslov významných osobností Uhorska a ich postoj resp. finančná podpora pre domobraneckú činnosť