Kubinyi Gejza beszámolója
Parlamentný poslanec Gejza (Géza) Kubinyi vystúpil so svojou hodnotiacou správou 12.11.1912. Jeho vystúpenie so záujmom sledovala inteligencia okolia, podžupan Gejza (Géza) Lukács, parlamentný poslanec za obvod Rimavská Sobota - Zoltán Farkas. Z podujatia bol zaslaný pozdravný telegram Štefanovi (István) Tiszovi a ministerovi Lukácsovi.