A putnoki kaszinó ünnepe
Informácie o priebehu otváracej slávnosti kasína v Putnoku 9.11.1912. O.i. sa v kabaretnom programe predstavil profesor Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave Mikuláš (Miklós) Komoróczy vlastnou básňou Pozdrav, humoreskami a imitáciami v palóc nárečí. Na slávnosti sa zúčastnil podžupan Gejza (Géza) Lukács, Mór Putnoky, parlamentný poslanec. Minister poľnohospodárstva Vojtech (Béla) Serényi, jeden zo zakladajúcich členov a čestný predseda - sa pre zaneprázdnenosť nezúčastnil.