Tanulmányutak
Rožňavský živnostník Bartolomej (Bertalan) Krausz získal od Obchodnej a priemyselnej komory v Miskolci 600 korunové štipendium na uskutočnenie študijnej cesty do Nemecka. Zaháji ju hneď po 12.12.1912. O svojom pobyte podá písomnú správu.