A homonnai jótékony nőegylet ...
Referát z výročnej schôdze Humenského dobročinného spolku v Humennom dňa 13.07.1904. Predsedníčka spolku Miklósné Haraszty mala pozdravný príhovor, po ktorom oboznámila so stavom finančných prostriedkov spolku pokladníčka Sándorné Zalánffy. Tajomník spolku predniesol správu o činnosti spolku za rok 1903 z ktorej vyplýva, že spolok má 16 zakladajúcich členov, 65 riadnych a 19 podporovateľov (spolu 100 členov).