Multak emléke - Doby, Anton, feöldi
Štúdia venovaná výskumu starej šlachtickej rodine Miskey. Podnet na túto prácu dal humenskému historikovi pani Katarína Tahy, vydatá Bornemisza, ktorá r.1903 zomrela. Na jej počesť uverejňuje poznatky z dlhoročného spoločného výskumu. Ako súčasník - synovec menovanej, člen rodiny Miskey sa uvádza spisovateľ Viktor Szokoly.