Névmagyarositás
Správa o tom, že na základe povolenia ministerstva vnútra železničný úradník z Humenného Maximilán (Miksa) Sztlaukál, ako aj jeho dvaja bratia Teodor (Tivadar) a Rudolf (Rezső) majú povolené používať pomaďarčené priezvisko "Somogyi"