Rákoczy
Úvodník venovaný pamiatke sedmohradského kniežaťa Františka (Ferenc) Rákoczy 2. [nar. r.1676 v Borši, zomrel r.1735] a pochovaný v Rodošto v Turecku spočíva v cudzej zemi. Rozhodnutím panovníka Františka Jozefa 1. jeho pozostatky budú prevezené do rodnej zeme.