A Franciska szobor javára
25.08.1913 verejný notár v Rožňave Dr. Ján (János) Markó viedol rokovanie medzi Dionýzom (Dénes) Andrássym, ktorý založil 5 000 korunovú základinu na výstavbu sochy zosnulej grófky Františky Andrássyovej. Pri mestskom zastupiteľstve vznikla základina 2 000 korunová s tým istým účelom. Cieľom rokovania u mestského notára bolo zlúčenie týchto dvoch nadácií. Rokovanie bude pokračovať v septembri 1913.